46elks tillsätter Victoria Wagman som ny VD för att möta den accelererande tillväxten

46elks AB ("46elks" eller "Bolaget"), en snabbväxande molnbaserad kommunikationsplattform (CPaaS) för nordiska startups och scaleups, genomför idag en förändring i sin ledning och styrelse. Victoria Wagman, nuvarande COO och anställd sedan 2016, blir bolagets nya VD. Bolagets grundare och tidigare VD Johannes Ridderstedt går in i en ny roll som teknikchef (CTO) för att kunna lägga mer tid på den väldigt starka efterfrågan bolaget ser på såväl befintliga som nya utvecklartjänster. Bolaget har också nyligen utökat sin styrelse med Pernilla Dahlman för att tillföra erfarenhet av att skala teknikorganisationer.

46elks API-tjänst för automatiserad kommunikation är central i den digitaliseringsvåg som pågår i alla branscher idag. Först ut är oftast nytänkande startups där 46elks har fler än 350 av Sveriges snabbväxande företag på sin kundlista, inom bl.a. healthtech, fintech och agritech. Efter att ha knäckt nyckeln för tillväxt om 50% eller mer under lönsamhet gör sig bolaget nu redo att kunna bibehålla detta höga tempo med den nya organisationen.

- Verksamheter har mycket att vinna på automatiserade kommunikationsflöden. Jag ser fram emot att vi lyckas hjälpa ännu fler organisationer skapa verksamhetsnytta med 46elks APIer. Med Johannes som CTO är den stabila och robusta infrastruktur vi tillhandahåller i trygga händer. Med den nya organisationen är vi rustade för att nå ut till många fler och växa ännu snabbare, säger 46elks nya VD Victoria Wagman.

- Det finns ingen på bolaget som träffat fler programmerare än Victoria. Hon brinner på djupet för att få fler att upptäcka kraften med API:er och programmering, vi har tappat räkning på hur många API-workshops Victoria hållit med utvecklare runtom i Sverige. Victoria har ansvarat för våra största kunder det senaste året och är helt rätt person för att ta 46elks till nästa nivå, säger grundaren Johannes Ridderstedt.

Om 46elks

46elks tillhandahåller ett kommunikations-API som företag kopplar sin egen mjukvara till över Internet, vilken gör det möjligt att automatiskt exempelvis skicka och ta emot SMS för schemaläggning av personal eller påminnelser och bygga mjukvarubaserade telefonisystem. Ingen API-tjänst har så låga trösklar för att komma igång som 46elks.

Sedan Bolaget grundades har 46elks förmedlat fler än 150 miljoner SMS, hjälpt mer än 3000 webbutvecklare att skicka sitt första automatiska SMS och har idag över 350 kunder, framförallt startups i Sverige och har sitt huvudkontor i Uppsala.

För mer information, vänligen kontakta:

Victoria Wagman, VD
victoria@46elks.com
076-686 92 06

Johannes Ridderstedt, grundare och CTO
johannesl@46elks.com
070-450 84 49

Carl Holmquist, styrelseordförande
carl@46elks.com