- Utvecklare gör tågresa där de utvecklar appar för kollektivtrafiken

I slutet av augusti samlas 30 utvecklare ombord ett tåg från Göteborg till Uppsala när det Uppsalabaserade startup-företaget 46elks arrangerar Nordens första hackathon på ett tåg. En specialvagn med snabb internetuppkoppling och “hacksäten” har abonnerats i syfte att hackdeltagarna ska utveckla appar eller webbtjänster som förbättrar kollektivtrafikupplevelsen för resenärer.

Trainhackresan sker med Blå tåget mellan Göteborg och Uppsala via Stockholm den 25 augusti. Det finns plats för 30 utvecklare i den abonnerade tågvagnen. För att främja kunskapsutbyte och samarbete kommer första pris delas ut till det lag som bedöms som det mest hjälpsamma.

Syftet med Trainhack är att skapa ett för Sverige unikt, utmanande och roligt hackevent för utvecklare och att det ska bli en resa som fokuserar på att skapa digitala tjänster som underlättar och skapar en mer positiv upplevelse av kollektivtrafiken i hela Sverige och EU. Att resan går från Göteborg till Uppsala beror på att vi firar att 46elks har kontor i Göteborg, Stockholm och Uppsala, säger Martin Harari Thuresson, utvecklare på 46elks och projektansvarig för Trainhack.

Exempel på appar eller tjänster som kan utvecklas på Trainhack:

Ett hackathon är ett evenemang där programmerare har möjligheten att arbeta på kreativa idéer och projekt under en begränsad tid. Ordet har sitt ursprung i programmerarkulturen av ”hackers” (kodare) som ofta underhöll sig själva och andra genom att utveckla kreativa ”hack”. Alltså, att på ett lekfullt sätt utforska nya sätt att använda datorer, nätverk, program, appar och digitala tjänster på.

Hackathon är ett numera ett moget men starkt växande fenomen inom IT- och programmeringsvärlden i hela världen. Inte sällan händer det att program och tjänster som skapas i dessa sammanhang kan leda till nya startups eller att existerande startups skapar en app eller digital tjänst som får stor spridning, säger Martin Harari Thuresson.

För att skapa de bästa förutsättningarna för tillgång till Internet för alla hackdeltagare ställer företaget Oxyfi upp med trådlöst bredband och modem med hög kapacitet. För mer info om Oxyfi, se: www.oxyfi.se

Under resan:

46elks bjuder på frukost och färdkost.

Färdplan för Trainhack 25 augusti 2016:

Mer om Trainhack och hur man anmäler sig, se: http://www.trainhack.se

Om 46elks:

46elks vill göra det busenkelt att integrera SMS- och telefoni-funktionalitet i sin mjukvara eller sitt företag. 46elks startade 2011 i Uppsala med uppdraget att tillhandahålla ett API som är lätt för alla utvecklare att använda. Läs mer om 46elks här: https://www.46elks.com

För mer information om hack på tåg i andra länder, se:

http://hacktrain.com
http://www.hackatrain.nl

Kontaktpersoner:

Martin Harari Thuresson
Utvecklare på 46elks och projektansvarig för Trainhack
Mobil: +46 (0)72 317 5800
E-post: martin@46elks.com

Martin Harari Thuresson
Hämta högupplöst bild

Johannes Ridderstedt
VD, 46elks
Mobil: +46 (0)70 450 84 49
E-post: johannes@46elks.com

Johannes Ridderstedt
Hämta högupplöst bild