46elks användarvänliga lösning revolutionerar företags sms-kommunikation

46elks grundades 2011 och har utvecklat en robust och utvecklarvänlig API-tjänst för programmatisk tillgång till virtuella telefonnummer och tvåvägs sms för företag. 46elks API-plattform används dygnet runt av tusentals företag som kommunicerar med kunder och användare via automatiskt genererade sms och telefonsamtal.

Jag arbetade som programmerare och såg att det var krångligt och dyrt för företag att få tillgång till automatiskt genererad tvåvägs sms-kommunikation. Därför startade jag och min tidigare chef 46elks.

-– Vi har utvecklat en stabil och kostnadseffektiv plattform som webbutvecklare kan använda för att skapa kundspecifika lösningar inom detta område, säger Johannes Ridderstedt, vd på 46elks.

En av 46elks framgångsfaktorer är att företagets plattform är omtyckt och har fått ett gott renommé bland webbutvecklare, som ofta rekommenderar den till varandra. En tydlig nisch från start och en användarvänlig plattform har bidragit till framgångarna. Till skillnad från många amerikanska molntjänster är 46elks en registrerad operatör som hanterar kundens data på svenska servrar.

46elks VD, Johannes Ridderstedt

Sänker trösklarna för innovativa lösningar

-– Vi har radikalt sänkt företags tekniska och monetära trösklar till att kommunicera via automatiskt genererade sms och telefonsamtal. Visionen är att alla webb-och mjukvaruutvecklare i Norden och så småningom även övriga Europa ska inkludera vårt verktyg i sin verktygslåda. Framöver ska vi addera fler verktyg till vår verktygslåda samt accelerera vår internationella expansion, säger Johannes Ridderstedt, vd på 46elks.

Fakta om 46elks

46elks grundades 2011 och har utvecklat en robust och utvecklarvänlig API-tjänst för programmatisk tillgång till virtuella telefonnummer och tvåvägs sms för företag och organisationer.
46elks består av ett 20-tal medarbetare i Uppsala, Stockholm och Hudiksvall.

För mer information, vänligen kontakta:

Johannes Ridderstedt, grundare och VD
johannesl@46elks.com
070-450 84 49