Officiellt Raspberry Pi 5 Event hos 46elks!

Officiellt Raspberry Pi 5 Event hos 46elks!

Under hösten har vi löpande arrangerat våra egna teknik-meetups på vårt kontor i Stockholm, och nu i december så fick vi även äran att arrangera ett nordiskt officiellt event för nya Raspberry Pi 5!

Under parollen “Experience Raspberry Pi 5” bjöd vi in till en kväll på vårt kontor vid Hornstull. På plats, förutom lussebullar, glögg, pepparkakor och julmust, fanns såklart även två stycken splitternya Rasberry Pi 5 som du kan läsa mer om här.

I förgrunden syns 1 Rasberry pi 5 & en skärm med kod samt grafiskt innehåll. I bakgrunden syns 2 till skärmar med innehåll på.
Bild från Rasberry Pi 5 eventet hos 46elks i Stockholm

Ena Pi 5 användes som server med node.js och hanterade inkommande trafik via vårt API.
Besökare fick skicka SMS till ett nummer och kunde då se vad som hände på skärmen när servern svarade på meddelandet. Alla processer loggades ut tydligt för att visa exakt vad som skedde i systemet. Och skickade man ett SMS med texten “santa” så svarade servern med ett julskämt.

Nyfiken och vill testa? 🎅🏽

Det går också att testa själv: Skicka 'santa' som meddelande till +46766860474 och se vad som händer! Om allt går som det ska så bör du ha ett SMS väldigt snart 🎁

En skärm som visar 2 inkommande SMS med meddelande Santa, svaren som servern ger tillbaka blir då ett randomiserat julskämt.
Vad händer när en skickar Santa som meddelande till den ena konfigurerade Rasberry pi

Den andra Pi 5 var kopplad till en pen-skrivare och tog meningar via SMS, genererade grafik baserat på texten och skrev ut detta på ett papper.
Bägge systemen var mycket uppskattade och visade på ett bra sätt en del av hur mycket en Pi 5 faktiskt klarar av.

Förvisso var det en mörk och kall kväll men lite julmys och intressant teknik kan verkligen lysa upp en decemberkväll i Stockholm. På plats delade vi, passande nog, även ut en vintermössa till deltagarna. Det blev helt enkelt en toppenkväll!

2 personer står och tittar på skärmen som är kopplad till en Rasberry pi. I bakgrunden syns en tredje person i en diskussion med en fjärde person.
En bild från eventet och dess deltagare

Vi är såklart tacksamma och stolta över att ha arrangerat ett kvällsevent med Raspberry Pi 5 och ser fram emot att fortsätta med våra teknik-meetups även under 2024!